Póréhagymás zöldborsó leves

Póréhagymás zöldborsó leves


PÓRÉHAGYMÁS ZÖLDBORSÓ LEVES
bármilyen diétához megfelelő ????????????????????????????????????????????????

Hozzávalók 4-6 személyre:

25 dkg fagyasztott zöldborsó
1 nagyobb póréhagyma (tisztítva mérve kb. 20 dkg)
2 dkg zsír
3 dkg fehér tönkölyliszt
8 dl húsalaplé/ zöldség alaplé
frissen őrölt fekete bors
2 dl kókusztejszín (cocomas)
a tálaláshoz:
tört csili
Elkészítés:
A borsót hagyjuk felengedni. A pórét megtisztítjuk, kb. 1/2 cm-es karikákra vágjuk. Vastag aljú lábasba felhevítjük a zsiradékot, pár percig dinszteljük rajta a pórét. Meghintjük a Fehér tönköly liszttel, tovább pirítjuk, majd felengedjük az alaplével. Felforraljuk, közben ízesítjük sóval és borssal. Hozzáadjuk a borsót, és készre főzzük. Végül belevegyítjük a kókusztejszínt, után ízesítjük, és pár percig rotyogtatjuk.
Tányérokba merjük, csilivel meghintjük.
Jó étvágyat kívánok ????

Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

 

EgészségMagazinja cikk ajánló

További magazin cikkek »