Kovászosuborka leves

Kovászosuborka leves


Karcsúsító étel a strandszezon előtt akovászosuborka-leves

Egyik kedvenc savanyúságunk a „koviubi”, azaz a kovászos uborka, amit szívesen fogyasztunk húsételek mellé köretként. Ez a természetes módon erjesztett savanyúság olyan baktériumokat tartalmaz, amelyek jótékony hatással vannak a bélflóránkra, segítik a gyomor egészséges működését. Emellett a kovászos uborka tele van ásványi anyagokkal, magas a magnézium-, a vas-, valamint a B12-vitamin-koncentrációja is. Napi fogyasztása – normális táplálkozás esetén – súlycsökkenést eredményezhet, de egyes kutatások szerint az erjesztett eljárással készült ételek nemcsak a testsúlyra vannak jó hatással, hanem hangulatjavító és agyserkentő tulajdonságokkal is bírnak.
 

Ha már meguntuk az uborkák rágcsálását, lépjünk tovább, és próbálkozzunk egy hideg kovászosuborka-levessel. Tegyük félre az ellenérzéseinket, egy csepp kíváncsiság, nyitottság kell ehhez a leveshez. De érdemes olykor ennyi rizikót bevállalni, ezekből lesznek a nagy szerelmek. Vehetjük készen a kovászos uborkát, de mi magunk is kipróbálhatjuk otthon a kovászolást. Ha netán nem sikerül, semmi baj, ezzel a recepttel megmenekülnek az uborkák a kidobástól. Ez az 5 perc alatt elkészíthető leves melegben hűt, hűvösebb napokon fűt.

 

Elkészítés: A fele mennyiségű uborkát az összes levével és a joghurttal összeturmixoljuk, a maradék uborkát feldarabolva beletesszük a kész levesbe. Tálalás előtt kaporral díszítjük. Férfiaknak jöhet egy kis sült szalonna a tetejére, mennyei ízvilág, de sajnos sok kalória.

 

Forras:Zséli Szilvia receptje

marieclaire.hu

 

 


Üzenet küldése

  • *
  • *
  • *

Tetszett a cikk?

 

 

SzínesVilága cikk ajánló

További magazin cikkek »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »

 

 

Weblapok webáruháza ajánló

További webáruházi ajánlatok »